Tekanan Sinus - Empat Tips Yang Boleh Membawa Perubahan

Tekanan Sinus - Empat Tips Yang Boleh Membawa Perubahan

Sama ada disebabkan oleh reaksi alahan, udara sejuk, jangkitan sinus, virus atau membran sinus bengkak, kebanyakan orang mempunyai pada satu masa atau yang lain mengalami ketidakselesaan penyakit ini biasa dikenali sebagai tekanan sinus. Masalah sebenarnya boleh dibuat, bagaimanapun, dengan jangkitan sinus potensi yang sering berikut tekanan sinus. Tetapi, apakah tekanan sinus? Bagaimana ia dihasilkan?

Terdapat empat pasang sinus, lapan jumlah. Air dan lendir mesti sentiasa mengalir di antara hidung dan sinus rongga untuk memastikan mereka sihat - bekas hidangan sebagai koridor pusat dengan semua rongga sinus menyambung kepadanya. Jika udara dan lendir adalah untuk berhenti mengalir, yang kedua akan mengumpul, membina tekanan, bertakung dan menjadi tempat pembiakan bakteria dan jangkitan kemungkinan besar akan berlaku. Jadi, apakah jawapannya? Berikut adalah empat tips yang boleh membantu mengelakkan tekanan sinus atau boleh membantu dalam berurusan dengan ia, jika anda kini mempunyai masalah ini:

Satu: Pastikan udara dan mukus mengalir pada setiap masa. Antara hidung dan sinus rongga. Jika anda sekarang mempunyai tekanan sinus melakukan kedua-dua mata akutekanan yang boleh bermula udara dan mukus mengalir dalam beberapa minit. Mari kita merujuk kepada mereka sebagai mata akutekanan A dan B. Mereka dijumpai di kawasan leher dan mereka boleh mula sinus anda mengalir dalam beberapa minit. Mana-mana lendir hijau atau kuning terkumpul longkang. Tiada pil, tiada kesan sampingan, tiada kos. Sekiranya teknik ini terbukti, oleh sebab-sebab tertentu yang luar biasa gagal untuk menyampaikan, kemudian melakukan beberapa pewangi wap dengan muka anda kira-kira 18 inci dari sumber, supaya silia dalam hidung anda dan membran organ pernafasan tidak akan lumpuh.

Dua: Mengesan punca tekanan. Ia sering disebabkan oleh reaksi alahan. Mengetahui apa yang pencemar alam sekitar yang menyebabkan masalah. Ia boleh berada di rumah anda sendiri dan serendah tahap permaidani anda. Ia dipanggil: debu rumah. Komponen ia adalah hama, yang najis boleh menjadi sangat alahan kepada sesetengah orang. Atau ia boleh menjadi tumbuhan atau isi rumah kimia. Adakah ini: mendapatkan dekat dengan item yang anda mengesyaki dan mengambil menghidu baik. Jika anda alah kepada mana-mana perkara yang anda tidak lama lagi akan menyedarinya: mata gatal atau berair, hidung berair, sesak nafas, dan lain-lain Atau jika anda mengesyaki punca menjadi dari luar: bunga, rumpai, tanaman yang semakin meningkat, asap, dan lain-lain ., kemudian melakukan ujian yang sama. Setelah anda menentukan yang mana satu adalah pelakunya, mengelakkan seberapa banyak yang anda boleh. Jika alahan yang sangat teruk anda mungkin mahu mempertimbangkan melihat seorang doktor alahan.

Tiga: Perhatikan apa yang anda makan. Terdapat, ramai tidak mengetahui, hubungan antara makanan tertentu dan pengeluaran lendir yang berlebihan atau histamin. Walaupun hasil kajian saintifik tidak bersetuju dengan perkara ini, bukti empirikal telah cukup membuktikan bahawa hubungan ini tidak wujud. Belajar yang makanan yang boleh menyebabkan mukus berlebihan atau histamin, yang boleh menjadi pelopor kepada tekanan sinus.

Empat: Minum air. Sesuatu yang kebanyakan kita jarang lebih daripada melakukannya adalah air minuman. Malah, sebaliknya adalah benar. Dengan mencegah lendir dari penebalan dan membantu badan untuk menyahtoksik, air adalah cara yang paling mudah, paling ekonomi dan berkesan untuk mengekalkan kesihatan dan mengelakkan penyakit berjangkit: selsema, virus, bakteria - dan mana-mana lendir kuning terkumpul - dan sistem imun anda, sudah tentu, suka ia juga. Terutamanya terion air. Dan, dengan cara itu, anda akan, secara amnya, berasa lebih baik. Ya, kerap membuang air kecil boleh agak menjengkelkan, tetapi menimbang manfaat!

Jadi, kenapa tidak belajar untuk mengasihi sumber paling banyak alam semula jadi? Bil-bil doktor yang lebih rendah juga akan memberikan insentif.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar