Koloid perak dan Pink Eye

Koloid perak dan Pink Eye

Koloid perak dan mata merah jambu dua perkara yang bekerja bersama-sama bersama-sama dengan baik. Sesetengah jangkitan seperti Belpharitis dan satu merah jambu yang terkenal, dianggap sebagai bentuk biasa jangkitan mata.

Beberapa bentuk lain jangkitan termasuk yang berikut: mata merah jambu atau konjunktivitis, cellutis, trakhoma, ulser kornea dan sties. Kebanyakan bentuk jangkitan tidak dianggap serius. Walau bagaimanapun, jika ini tidak mendapat rawatan yang betul, mereka boleh menyebabkan kehilangan penglihatan mungkin dan lain-lain komplikasi kesihatan yang serius. Tanda-tanda masalah mata termasuk yang berikut: kemerahan, penglihatan kabur, berair, kerap mata tudung mengelupas, pelepasan, gatal-gatal, kelopak mata bengkak, ketidakselesaan pada mata dan juga kesakitan.

Kadang-kadang apabila seseorang mempunyai mata merah jambu, ia berasa seperti pasir di mata anda dan, cuba anda mungkin, anda tidak boleh sapukan keluar. Untuk mencegah jangkitan mata, seseorang itu perlu mengamalkan kebersihan diri yang baik. Kadang-kadang ubat titis mata yang biasa digunakan untuk merawat jangkitan mata. Makanan tambahan cecair seperti suplemen perak koloid juga boleh memainkan peranan dalam mencegah jangkitan mata. Perak terkenal dengan keupayaan untuk memperkuatkan sistem imun dan mengawal keseimbangan hormon itu. Tambahan pula, koloid perak diketahui memiliki harta untuk membunuh virus, bakteria, dan lain-lain

Sejak jangkitan mata yang disebabkan oleh jangkitan bakteria dan virus, mata merah jambu boleh dielakkan dengan menggunakan koloid perak. Sebagai colloidal silver diperolehi hanya melalui proses bukan kimia, zarah koloid perak semulajadi yang tulen tidak mengemukakan apa-apa kesan sampingan yang diketahui. Hampir semua ubat-ubatan lain yang diambil mempunyai senarai kesan sampingan kepada diawasi. Perak boleh digunakan bersama-sama dengan ubat-ubatan lain untuk merawat jangkitan mata. Ya, makanan tambahan perak dan mata merah jambu membuat agak sepasang dan perak yang keluar di atas!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar