2 Latihan Reiki Healing - Bayangkan dan Bernafas dalam warna Latih Minda Anda untuk Berfikir Positif

2 Latihan Reiki Healing - Bayangkan dan Bernafas dalam warna Latih Minda Anda untuk Berfikir Positif

Adakah anda pernah cuba untuk mengetahui intipati sebenar tenaga dalam bentuk tulen? Adakah anda tahu bahawa fikiran dan pemikiran yang ia menjana pada dasarnya yang mengawal aliran tenaga anda kedua-dua dalam diri anda dan sekeliling anda? Kebanyakan penyakit moden berakar umbi dalam minda. Pastikan minda anda dalam keadaan positif yang sihat dan anda boleh tinggal jauh dari penyakit. Malah jika anda jatuh sakit anda pulih lebih cepat jika fikiran anda supaya telunjuk. Bagaimanakah seseorang boleh melatih minda? Terdapat beberapa terapi alternatif anda boleh mengambil jalan keluar dengan. Penyembuhan Reiki adalah satu perkara bukan invasif, teknik benigna yang boleh digunakan dengan selamat dalam kombinasi dengan kaedah rawatan yang lain.

Apa yang anda fikir tentang kebanyakan masa? Bagaimana untuk mendapatkan wang? Bagaimana untuk menguruskan hubungan? Fikiran ini menjejaskan pusat-pusat tenaga anda juga dikenali sebagai Chakra. Penyembuhan Reiki memberi panduan mengimbangi pusat-pusat tenaga fikir attunement Reiki diri.

Dalam artikel ini saya akan menerangkan 2 latihan untuk mengimbangi chakra anda melalui penyembuhan Reiki dan visualisasi.

1. The Light Putih:

Bayangkan dalam fikiran anda rasuk besar terang, kristal cahaya putih yang baru muncul ke dalam bahagian atas kepala anda. Bayangkan cahaya untuk menjadi terang yang mungkin. Bayangkan cahaya ini memasuki kepala anda dan mengambil dari mana-mana kegelapan dan pemikiran yang berbahaya daripada chakra mahkota anda. Perlahan-lahan menggambarkan cahaya ini bergerak melalui anda setiap chakra dalam tubuh anda dan membersihkan segala kegelapan bagi menerangi mereka. Pada akhir latihan ini chakra anda harus dinyalakan dan benar-benar seimbang dari segi saiz.

2. Pernafasan Warna:

Ambil nafas dalam dan menggambarkan diri bernafas dalam warna hijau. Dengan cara yang sama bayangkan bernafas keluar warna kuning. Seterusnya bernafas dalam warna biru mendalam dan menghembus nafas warna oren. Selepas seri ini dalam ungu sebagai anda bernafas dan menggambarkan warna ini memasukkan semua sel-sel anda dan aliran darah anda. Bernafas keluar warna terakhir yang patut menjadi merah. Ulangi ini Reiki penyembuhan latihan meditasi tiga kali pada satu masa. Adalah lebih baik jika anda melakukan perkara yang pertama ini pada waktu pagi dan menjadikannya sebagai sebahagian daripada rutin kecergasan harian anda.

Sebahagian besar daripada kita boleh membiasakan diri kita dengan mudah Reiki penyembuhan kaedah dengan mendaftar untuk kursus Reiki. Dalam era digital ia adalah agak mudah untuk mengenal pasti kursus Reiki dalam talian dan mendapat manfaat daripada pembelajaran teknik ini purba yang menakjubkan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar