Bagaimana untuk Lulus Kidney Stone? Ini adalah cara yang paling cepat Saya Tahu Bagaimana Lulus Batu Buah Pinggang

Bagaimana untuk Lulus Kidney Stone? Ini adalah cara yang paling cepat Saya Tahu Bagaimana Lulus Batu Buah Pinggang

Jika anda cukup malang untuk ditolak oleh kesakitan yang amat sangat daripada batu karang, satu-satunya pemikiran di fikiran anda akan bagaimana untuk lulus batu karang secepat yang mungkin.

Tidak hairanlah apabila wanita, yang sedang mengalami kedua-duanya, berkata kesakitan begitu buruk kerana melahirkan anak! Apa yang berlaku?

Apa yang telah berlaku adalah ketulan keras di dalam buah pinggang anda telah senyap membina untuk beberapa bulan - mungkin bertahun-tahun. Ini dipanggil "batu senyap", kerana anda akan tidak menyedari ia.

Tetapi itu semua perubahan dalam sekelip mata, apabila batu itu memutuskan untuk keluar dari buah pinggang dan ke dalam ureter. Ini adalah tiub sempit yang menghubungkan buah pinggang ke pundi kencing. Tiub ini hanya sepatutnya membawa cecair dan - kerana batu anda cenderung untuk menjadi sangat kasar dan lebih besar daripada tiub - anda mengalami sakit ini amat dahsyat.

Kursus jelas tindakan adalah untuk melawat doktor anda, yang mungkin akan memberitahu anda sama ada untuk pulang ke rumah, ambil ubat penahan sakit dan minum air yang banyak dan / atau jadual anda untuk siasatan lanjut - mana kedua-duanya adalah apa yang anda benar-benar mahu mendengar.

Salah satu kaedah yang doktor, yang telah diberitahu bagaimana untuk lulus batu karang cara perubatan, penggunaan adalah dengan menetapkan ubat. Tidak seperti yang drastik sebagai prosedur hospital, tetapi tidak tanpa komplikasi, sama ada.

Anda lihat, ubat-ubatan yang ada pada doktor anda pada asalnya dibangunkan untuk menurunkan tekanan darah tinggi (diuretik thiazide) atau untuk melegakan masalah prostat (tamsulosin hydrochloride). Jadi, jika anda seorang wanita, anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda diberi ubat untuk penyakit prostat hanya lelaki.

Tetapi Idea di sebalik kedua-dua farmaseutikal adalah untuk berehat - dan dengan itu sedikit membesarkan - ureter, untuk membolehkan batu itu untuk melalui dengan lebih mudah. Dan, dalam hal diuretik thiazide, ia juga akan meningkatkan aliran air kencing bagi mencuci batu. Walau bagaimanapun, kedua-dua ubat-ubatan ini mempunyai kesan sampingan malang menyebabkan pening, kerana mereka juga menurunkan tekanan darah anda.

Jadi, anda akan gembira untuk mengetahui anda tidak perlu walaupun berjumpa dengan doktor anda, sebaik sahaja anda tahu bagaimana untuk lulus batu karang, mungkin dalam masa beberapa jam, menggunakan beberapa biasa, barangan runcit benar-benar selamat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar