Maklumat mengenai Komplikasi Beras Yis Merah

Maklumat mengenai Komplikasi Beras Yis Merah

Kolesterol tinggi adalah satu keadaan serius yang memberi kesan kepada individu dari semua lapisan masyarakat. Terdapat banyak rawatan yang berbeza boleh didapati dalam bentuk ubat-ubatan atau makanan tambahan. Salah satu sebab yang lebih popular adalah makanan tambahan yang dibuat dari artikel rice.This akan mengambil lihat pada komplikasi yang mungkin berkaitan dengan beras yis merah. Ia akan mengkaji bahaya dalam mengambil makanan tambahan ini dan apa yang individu perlu sedar.

Red Yeast Rice adalah makanan tambahan yang sangat berkuasa yang sering digunakan untuk merawat dan mengurangkan kolesterol tinggi. Tambahan ini dicipta oleh penapaian nasi dengan strain tertentu yis. Penapaian ini memberi beras warna merah dan juga mewujudkan semula jadi panggilan produk lovastatin. Lovastatin berasal dari statin kelas dadah yang digunakan secara meluas dalam merendahkan kolesterol ubat.

Apakah komplikasi?

Kerana makanan tambahan itu adalah begitu kuat, ada kemungkinan kesan sampingan yang serius dan komplikasi berlaku. Berikut adalah hanya 3 satu komplikasi yang berbeza yang mungkin boleh berlaku dari mengambil makanan tambahan ini.

Manusia selalunya tidak sedar bahawa makanan tambahan itu bahawa mereka mengambil mengandungi statin. The statin sama yang terdapat dalam merendahkan kolesterol ubat-ubatan juga terdapat dalam beras yis merah. Oleh itu, ia adalah mungkin untuk mempunyai kesan sampingan yang sama. Individu yang mempunyai masalah dengan statin pada masa lalu harus mengelakkan merah tambahan beras yis.
Kesan sampingan yang serius seperti kerosakan hati boleh berlaku dari mengambil makanan tambahan itu bersama-sama dengan ubat lain. Ini komplikasi dari makanan tambahan itu adalah berdasarkan kepada fakta bahawa kesan ubat yang boleh meningkat secara drastik dan ini adalah di mana kerosakan hati boleh berlaku.
Sesetengah orang mengambil beras yis merah dengan makanan tambahan lain, ubat-ubatan dan vitamin. Ini boleh menyebabkan masalah disebabkan oleh hakikat bahawa mungkin ada satu reaksi bermusuhan daripada menggabungkan kedua-dua mereka.
Untuk membaca mengenai lebih merah komplikasi beras yis, sila layari laman web di bawah.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar