Adakah Pemulihan Semulajadi Jawapan untuk Perbahasan Penjagaan Kesihatan di Amerika?

Adakah Pemulihan Semulajadi Jawapan untuk Perbahasan Penjagaan Kesihatan di Amerika?

Bolehkah ubat penjagaan kesihatan semula jadi menjadi gelombang masa depan untuk rakyat Amerika? Apabila kos penjagaan kesihatan terus meningkat bersama-sama dengan premium insurans dan banyak lagi kehilangan pekerjaan, penduduk tidak diinsuranskan yang lebih besar dan lingkaran ke bawah berlaku menimbulkan persoalan ... akan arus perdana Amerika beralih kepada ubat semula jadi untuk menyelesaikan keperluan yang bermasalah mereka? Perbincangan baru-baru ini rang undang-undang penjagaan kesihatan yang dicadangkan Pentadbiran Persekutuan terlibat dalam kelihatan menghadapi rintangan yang begitu banyak dan perbahasan yang berterusan bahawa ramai rakyat Amerika kini meminta diri mereka sama ada apa-apa rang undang-undang juga akan lulus. Dalam pada itu, orang sakit yang memerlukan penjagaan kesihatan mesti mula tertanya-tanya "ada cara lain?"

Kali terdesak memerlukan langkah-langkah yang melampau

Terdapat satu trend yang semakin ramai yang mendapatkan rawatan kesihatan yang lebih murah di negara-negara di luar sempadan kita. Hanya pada hari yang lain, Bill Handel daripada AM640 Talk Radio KFI itu, ditemu bual sebuah buku pengarang yang diterbitkan yang menulis percubaan peribadinya untuk menyelamatkan seorang lelaki mati terdesak dengan terbang ke China untuk mencari buah pinggang baru. Kos pemindahan buah pinggang yang berjaya adalah $ 32,000 di China, manakala di Amerika Syarikat, kos yang dilaporkan $ 375,000. Ia juga agak terkenal bahawa penjagaan gigi dan prosedur pembedahan kosmetik adalah jauh lebih murah dan mudah diperolehi di Mexico daripada yang boleh dijumpai di Amerika Syarikat Jelas sekali, terdapat keperluan untuk kesihatan yang mampu dibiayai di Amerika Syarikat ... bukan hanya untuk kecemasan sebenar penjimatan prosedur seperti contoh yang hanya digambarkan tetapi untuk penjagaan rutin menangani perkara-perkara seperti sejuk dan selesema dan tahunan pemeriksaan fizikal serta prosedur diagnostik seperti MRI dan imbasan CAT yang pada masa ini menjalankan lebih $ 1,000 bagi yang tidak diinsuranskan. Walaupun keyakinan kekal tinggi untuk laluan rang undang-undang penjagaan kesihatan, ubat semula jadi tidak lama lagi boleh memainkan peranan yang penting dalam mengisi jurang.

Pemulihan semula jadi, Dahulu dan Kini

Ubat semula jadi digunakan untuk disamakan dengan pokok-memeluk, granola penyayang, mesra alam alam sekitar yang hanya mahu untuk menghapuskan bahan kimia yang tidak sihat daripada makanan mereka dan persekitaran hidup manakala mempengaruhi planet yang sihat. Tanggapan memilih organik, makanan keseluruhan dan produk hijau sebagai langkah pencegahan untuk kesihatan yang baik bukan baru. Tidak adalah idea yang mengikuti ubat semula jadi sebagai alternatif kepada ubat-ubatan dadah preskripsi. Hanya melihat bagaimana banyak naturopati, homeopati dan pusat penyembuhan holistik telah tumbuh dalam dekad yang lalu. Di mana ia digunakan untuk menjadi satu terpaksa lihat di bawah "perubatan Cina" di halaman kuning, ubat semula jadi tidak lagi dilihat begitu banyak sebagai "perubatan alternatif" atau "percuma" tetapi kerap ditemui untuk dimasukkan ke dalam kebanyakan peti ubat rumah hari ini. Satu kajian baru-baru ini jus delima telah mendedahkan ubat yang berpotensi dalam pembalikan penyakit Alzheimer sebagai contoh.

Big Pharma dan Pengawal selia, Berhati-hati

Kebangkitan dan penerimaan ubat semula jadi telah menyebabkan trend kesedaran Amerika yang merupakan penduduk arus perdana berfikiran terbuka dan lebih berpendidikan yang meminta banyak soalan ... jenis soalan yang doktor, pengeluar dadah, dan pengawal selia Persekutuan boleh tidak lagi mengelak. Orang ramai kini menjadi sebuah negara berpengetahuan melalui penggunaan sanggup aliran maklumat virally berjangkit mengalir keluar dari orang-orang seperti anda-Tube dan lain-lain media sosial. Berita itu adalah serta-merta merebak dan oleh semua tanda-tanda, prognosis bagi ubat semula jadi dalam bentuk pemakanan makanan keseluruhan, makanan tambahan kesihatan, herba dan pati adalah baik dan di sini untuk tinggal. Masyarakat Barat lapar untuk apa-apa bergema bebas bahan kimia, alam sekitar yang mampan, Fair-perdagangan dan dijumpai di dalam alam semula jadi.

The F.D.A. Peranan

Menyelesaikan sesuatu pertanyaan ke dalam mekanisme melobi oleh syarikat-syarikat farmaseutikal kaya-raya mendedahkan konflik dipersoalkan kepentingan kesihatan Amerika apabila pengawal selia Pentadbiran Makanan dan Ubat-Ubatan yang meluluskan preskripsi keselamatan dadah berkemungkinan tidak lain daripada bekas syarikat farmaseutikal eksekutif diri mereka sendiri. Tuduhan merosakkan mengenal pasti banyak pakar pengawalseliaan kami sebagai eksekutif industri bekas. Maklumat ini menjadi lebih diketahui umum, ia boleh mewujudkan tetingkap peluang untuk ubat semula jadi sebagai penyelesaian di mana jalan preskripsi ubat untuk penyembuhan jika tidak mungkin membawa kepada kebankrapan yang sakit dan tidak diinsuranskan. Sebaliknya, ini adalah di mana perkara yang juga boleh mendapatkan dicey sedikit untuk individu sakit ... penerimaan masyarakat terhadap ubat semula jadi meliputi rawatan yang mengancam nyawa penyakit serius seperti kanser? Walaupun seperti penerimaan sosial yang hangat untuk ubat semula jadi, FDA cukup bersedia, dari segi politik dan kewangan, untuk munasabah menafikan keberkesanan dikaji secara saintifik alternatif ubat semulajadi. Tanpa F.D.A. kelulusan pembuat ubat semulajadi menghadapi perjuangan yang berat.

Dan keputusan itu adalah ...

Untuk masa akan datang ia seolah-olah masyarakat akan terus membuat penentuan sendiri. Dan kita akan terus menelan teguk apa sahaja ubat diberi makan melalui saluran siber. Ia adalah meneka sesiapa apa keputusan akan bagi ubat semula jadi tidak kira penerimaan satu rang undang-undang penjagaan kesihatan negara. Bagi mereka yang tidak pernah mendengar, ia telah dikhabarkan bahawa pilihan raya Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama ke pejabat bujur sebahagian besarnya bergantung kepada usaha kejayaan akar umbi taktik internet dan media sosial berkempen. Wah! Jika itu adalah benar, maka apa-apa yang boleh dilakukan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar